Voeg toe aan favorieten

Vis- en rijstkoekjes met tomaat en verse munt

Vis- en rijstkoekjes  met tomaat en verse munt
(0)

Vis- en rijstkoekjes met tomaat en verse munt

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 8 eetlepels verse kabeljauw-, schelvis- of heekfilet  
  • 8 eetlepels gekookte witte rijst
  • 1 middelgroot ei
  • 2 eetlepels rode paprika, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels rode ui, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel bladselderij, fijn gehakt
  • 4 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel vers citroen- of limoensap
  • 6 eetlepels geschilde tomaat in blokjes
  • 1 eetlepel  verse munt, fijn gehakt
  • 1 mespunt citroenschil, zonder het wit, fijn geraspt
  • zonnebloemolie om te bakken
  • peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereiding

De visfilet met een vork zo fijn mogelijk maken en in een mengkom met de gekookte witte rijst, het ei, blokjes rode paprika, rode ui en fijn gehakte bladselderij mengen. Goed mengen en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel 1 uur in de koelkast plaatsen om op te stijven. In een mengkom de olijfolie met het sap van de citroen of limoen en fijn geraspte citroenschil mengen. Vervolgens de blokjes tomaat en de fijngehakte blaadjes verse munt erdoor roeren. Gelijkmatige balletjes vormen van het mengsel van vis en rijst, iets plat slaan en om en om bakken in de olie. Af en toe omkeren. Warm of lauwwarm serveren met het mengsel van blokjes tomaat en verse munt. Aanbevolen bieren:  pilsener (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, blond bier tussen 5 en 7 vol%,  IPA (India Pale Ale), niet te zwaar gehopt, bijvoorbeeld een milde Engelse IPA tussen 5 en 7 vol%.  Deze typen bier combineren goed met de smaak van de vis in combinatie met de verfrissende smaak van tomaat met verse munt.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  5.99
[48,0000 - 0] 0037532000
  7.49
[966,0000 - 0] 0040274000