Voeg toe aan favorieten

Vlaamse stoof met bruin bier en grove mosterd

Vlaamse stoof met bruin bier en grove mosterd
(1)

Vlaamse stoof met bruin bier en grove mosterd

Dit recept voor Vlaamse stoof met bruin bier en grove mosterd is een heerlijk recept en is zeker de moeite waard om te maken.

Ingrediënten

  • 500 gr varkenspoulet of nasivlees
  • 2 boterhammen, bruin zonder korst
  • 4 el grove mosterd
  • 50 gr boter
  • 1 ui
  • 3 dl bruin bier
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • peper en zout

Bereiding

Besmeer de boterhammen royaal met de mosterd.

Pel en snipper de ui.

Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bak dan het vlees rondom bruin en bestrooi het met versgemalen peper en zout.

Voeg de ui toe en bak deze 3 minuten mee. Roer dan de tomatenpuree erdoor en bak het geheel nog 1 minuut.

Schenk het bier en zoveel heet water in de pan dat het vlees net onderstaat. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.

Bedek het vlees met de boterhammen met mosterd en breng het vocht tegen de kook aan.

Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur langzaam gaar in ca 40 minuten.

Voeg versgemalen peper en zout naar smaak toe.

Lekker met Vlaamse frieten en gestoofde witlof.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[1560,0000 - 0] 0069779000
  2.59
[1929,0000 - 0] 0063118000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    16 april 2020