Voeg toe aan favorieten

Wortelsoep met bieslook

Wortelsoep met bieslook
(0)

Wortelsoep met bieslook

In de lente is makkelijk koken ideaal. Je wilt buiten zoveel mogelijk de eerste zonnestralen pakken en dan heb je geen zin om te staan zweten achter het fornuis. Maar een simpel te maken gerecht hoeft natuurlijk niet ten koste te gaan van de smaak. Daarom geen soep uit een zakje, maar verse wortelen en groenten in de pan. Mocht dit gerecht naar meer soep smaken, kijk dan gewoon wat voor andere groenten je in de koelkast hebt staan en experimenteer en varieer de lente door.

Ingrediënten

  • 3 grote preien
  • 1 kg wortelen, geraspt
  • 1 bosje verse bieslook, gesneden
  • 3 knoflookteentjes, gehakt
  • 30 g boter
  • 10 takjes tijm, de blaadjes
  • 1 el citroen rasp
  • 3 groentebouillonblokjes
  • 2 l water
  • 250 ml Chardonnay wijn
  • 150 ml crème fraîche
  • Zout en peper op smaak

Bereiding

Snijd de bovenkant van de prei eraf, dit heb je niet nodig voor dit recept. Gebruik dus het witte gedeelte van de prei welke je ook in stukken snijdt. Plaats de gehakte prei in een vergiet en was het grondig. Zet een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de boter, geraspte wortelen, prei en knoflook eraan toe en bak het al roerend gedurende 10 minuten. Voeg vervolgens de tijm, citroenrasp, groentebouillon, wijn en een beetje zout en peper naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en breng het aan de kook. Roer regelmatig en dek het opnieuw af. Laat het ongeveer 20 tot 25 minuten sudderen totdat de soep er een beetje troebel uitziet en de wortels zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Aan jou vervolgens de keuze, je kunt de zure room er direct aan toevoegen of even wachten tot de soep opgediend wordt. Garneer wat gesneden bieslook over de soep.

lekker om te serveren bij dit gerecht