Het Chileense Cono Sur is de komende 3 jaar de officiële wijnpartner van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld: Le Tour de France!

28 mei 2015

Het Chileense Cono Sur is de komende 3 jaar de officiële wijnpartner van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld: Le Tour de France! De Grand Départ is de feestelijke aftrap van deze Franse wiellerronde, die dit jaar in Utrecht plaatsvindt.

“Met de start van de Tour de France dit jaar in Utrecht zal het tourvirus het Nederlandse publiek meer dan andere jaren in de greep houden”, zegt Marcel Kerkmeester, Algemeen Directeur van Groupe LFE.”Deze Grand Départ biedt ons, als importeur van Cono Sur, dan ook een unieke kans om de Nederlandse consument verder kennis te laten maken met deze heerlijke en toegankelijke Chileense wijnen”.

Cono Sur staat aan de start van twee prachtige Tourdagen, beginnend op zaterdag 4 juli in Utrecht en de finish op zondag 5 juli op het kunstmatige eiland Neeltje Jans, tussen Schouwen en Noord-Beverland. Op 4 juli wordt een Cono Sur hospitality gedeelte ingericht om belangrijke relaties en pers te ontvangen. Daarbuiten kan iedereen genieten van een heerlijk glas Cono Sur, deze wordt bij diverse horecagelegenheden in en rondom Utrecht aangeboden. Op 5 juli strijkt Cono Sur neer op Neeltje Jans, waarbij de nadruk ligt op de toeschouwers. Die maken in de animatiezone van het tourdorp kans op leuke Cono Sur prijzen of genieten van heerlijke Chileense hapjes die vanuit de Cono Sur Foodtruck worden geserveerd.

De focus ligt op de wijnen van de Cono Sur Bicicleta (fiets) serie. De link naar het wielrennen is dus snel gemaakt! Bovendien is fietsen Cono Sur helemaal niet vreemd, hun Bicicleta serie heeft namelijk de fiets als symbool. Het vertegenwoordigt Cono Sur’s mentaliteit van innovatie, passie, toewijding en respect voor het milieu. Bovendien verplaatst het oogstteam zich in de wijngaarden per fiets, wel zo fijn voor de wijnstokken!

De Tour de France is een van de meest belangrijke sportevenementen ter wereld. Meer dan 3 miljard kijkers volgen de renners die zo’n 3350 kilometer overbruggen, verdeeld over 21 etappes. Dit jaar begint de race op zaterdag 4 juli in Utrecht en eindigt op 26 juli in Parijs. Het is dit jaar de vijfde keer dat de Tour terugkeert naar Nederland, een record!

Laatste Nieuwsberichten

20-03-2019

PERSBERICHT - BIJNA 450 BIEREN IN 5e DUTCH BEER CHALLENGE IN ROTTERDAM

  Rotterdam, 18 maart 2019   BIJNA 450 BIEREN IN 5e DUTCH BEER CHALLENGE IN ROTTERDAM ...  » 
11-03-2019 Mitra Gorinchem, Zonneveld

MEER DAN 350 SPECIAALBIEREN!

Mitra Drankenspeciaalzaak Zonneveld heeft het assortiment speciaalbieren de afgelopen tijd flink ...  » 
11-03-2019

5e Dutch Beer Challenge - powered by Mitra

Op woensdag  20 maart 2019  wordt Rotterdam reeds voor de vijfde keer het hoppige en ...  » 
11-03-2019

3e DUTCH BEER CHALLENGE OP 22 MAART 2017

PERSBERICHT Rotterdam, 17 januari 2017 Op woensdag 22 maart 2017 wordt Rotterdam voor de derde keer ...  » 
03-01-2019

WINNAAR BIER VAN HET JAAR 2018 BEKEND

• Winnaar Bier van het jaar 2018 bekend • Eerste editie van deze verkiezing • Elke ...  » 
Bekijk alle nieuwsitems »