Voeg toe aan favorieten

Risotto met tuinerwten en boerenham

Risotto met tuinerwten en boerenham
(0)

Risotto met tuinerwten en boerenham

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 200 gram risottorijst, bijvoorbeeld arborio of carnaroli
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 liter gevogelte- of groentenbouillon
  • 150 gram boerenham of Ardeense ham, dunne plakjes
  • 200 gram tuinerwten, vers, diepvries of uit pot of blik
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De plakjes boerenham of Ardeense ham in een koekenpan, zonder vet of olie, droog bakken. Sjalotje schillen en in stukjes snijden. Een mengsel van olie en roomboter in een soeppan verwarmen en de stukjes sjalot kort roerbakken. De rijst erbij doen en kort meebakken. Hittebron verlagen en de warme bouillon al roerende bij beetjes toevoegen tot het vocht door de rijst is opgenomen. Dit duurt 20 tot 25 minuten. Na ongeveer 15 minuten de tuinerwten erdoor roeren. Deksel op de pan doen en nog 3 minuten garen. Zo warm mogelijk serveren en met de plakjes boerenham of Ardeense ham en geraspte Parmezaanse kaas garneren. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.19
[1967,0000 - 0] 0062790000
  2.29
[325,0000 - 0] 0062960000