Voeg toe aan favorieten

Eggnog

Ingrediënten

  • 40 ml bruine rum
  • 175 cl melk
  • 60 ml room
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • Snufje nootmuskaat
  • 2 eieren (eiwit)
  • 40 gr Suiker
  • Kaneelpoeder

Bereidingswijze

Breng de melk met de suiker, het kaneelstokje en de vanille aan de kook, terwijl je roert.
Laat 20 minuten staan, zodat de suiker is opgelost en de vanille en kaneel in de melk zijn getrokken.
Laat vervolgens in de koelkast afkoelen.
Klop de eigelen in een schaal tot ze dik, lichtgeel en schuimig zijn.
Schenk de melk, room, de rum erbij en roer alles goed door.
Klop de eiwitten stijf en vouw het eiwit door het eigeel mengsel.
Klop ook de rest van de slagroom stijf en vouw die met een spatel door de eggnog.
Laat minimaal een nacht in de koeling op smaak komen.
Strooi als laatste nog wat kaneelpoeder over het geheel.

Soort glas

Tumbler

Eggnog
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  12.99
[258,0000 - 0] 0301531000