Voeg toe aan favorieten

Gecko Bubble Summer

Ingrediënten

  • 75 g fijne kristalsuiker
  • 1 el gevriesdroogde aardbeien
  • 3 el brown sugar tapiocaparels
  • 30 ml Gecko Caramel Liqueur
  • 10 ml aardbeiensiroop
  • 30 ml ananassap
  • 30 ml gin (bv. Nordés)
  • 10 ml limoensap

Bereidingswijze

  1. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de cocktailprikker(s) erop.
    Verhit de kristalsuiker met 2 eetlepels koud water in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Probeer niet te roeren maar wel af en toe de pan te bewegen om de hitte gelijkmatig te verdelen. Zet het vuur hoog als de suikerkristallen helemaal zijn opgelost en verhit tot een mooie diepbruine karamel. Dit duurt zeker 10 minuten. Stort een deel van de karamel in een grillige vorm (als dat lukt) op de bovenkant van de cocktailprikker(s). Schenk de rest ernaast, bestrooi met verkruimelde gevriesdroogde aardbei en laat hard worden.
     
  2. Kook ondertussen de tapiocaparels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Doe de Gecko karamellikeur met de aardbeiensiroop, het ananassap, de gin en het limoensap in een shaker met een paar erbij.
    Garneer met de karamelprikker. ijsblokjes en go, go, go. Meng de tapiocaparels met ijs in de tiki-mok en schenk de cocktail erbij. Garneer met de karamelprikker

Garnering

Garneer met de karamelprikker.

Soort glas

Tiki-mok

Gecko Bubble Summer
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  19.49
[99,0000 - 0] 0001011715
  36.99
[311,0000 - 0] 0001013032