Voeg toe aan favorieten

Jenever Punch

Punchline: alles kan, en alles mag, mits geserveerd in zo’n gezellige bowl-kom. Deze frisse variant met jenever en vlier­bloesem kan je uren van tevoren maken. Het ideale “help yourself” aperitief. Houd ‘m bruisend en schenk de champagne pas in wanneer de punch op tafel komt

Ingrediënten

  • 200 g honing
  • 200 ml water
  • grote ijsblokjes
  • 750 ml Bols Genever Barrel Aged
  • 250 ml Edinburgh Elderflower Gin Likeur
  • 250 ml citroensap
  • 250 ml grapefruitsap
  • 375 ml van de honingsiroop
  • 375 ml Dericbourg Champagne
  • schijfjes sinaasappel, citroen, grapefruit en limoen.

Bereidingswijze

Meng in een steelpan 200 g honing met 200 ml water voor een honing­siroop. Zet op laag vuur en wacht tot de honing is opgelost, roer voortdurend. Vul ondertussen een bowl/kom met grote ijsblokjes (dat smelt trager). Schenk er 750 ml Bols Genever Barrel Aged, 250 ml Edinburgh Elderflower Gin Likeur, 250 ml citroensap, 250 ml grapefruitsap, 375 ml van de honingsiroop, en 375 ml Dericbourg Champagne in. Roer kort door. Serveer de punch met een grote soeplepel, zodat iedereen zelf punch kan opscheppen in aparte kopjes of glazen. Garneer met schijfjes sinaasappel, citroen, grapefruit en limoen.

Garnering

Schijfjes sinaasappel, citroen, grapefruit en limoen

Voeg bubbels - of het nu champagne of soda is - altijd pas op het laatste moment toe. Zo behoudt jouw cocktail altijd buzz.
Jenever Punch
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  24.99
[577,0000 - 0] 0001011927
  24.99
[111,0000 - 0] 0362019333