Voeg toe aan favorieten

Johnnie & Ginger

Johnnie Walker is het grootste whiskymerk ter wereld. Zo. Da’s net zo lekker binnenkomen als een slok Johnnie Walker Black Label, de bekendste ‘Johnnie’ naast de Red Label. Ruim tweehonderd jaar bestaat het merk al, dat werd vernoemd naar oprichter John Walker, die in 1819, na het overlijden van zijn vader, besloot de familieboerderij te verkopen om een kruidenierswinkel te beginnen. Toentertijd was het gewoon dat Schotse kruideniers single malt whisky’s verkochten, maar deze waren wisselend van kwaliteit en smaak. Waarop Walker besloot whisky blends te gaan maken, die allemaal wél constant van (smaak)kwaliteit waren. En zo begon een stokerij die van zoon op zoon, van Alexander op Alexander II op George, wereldfaam verwierf en al in 1920 in 120 landen gedronken werd. Ook hier.

Ingrediënten

  • 25 ml Johnnie Walker Black Label
  • 10 ml limoensap
  • 75 ml London Essence Ginger Ale
  • 1 stukje verse gember (garnering, optioneel)

Bereidingswijze

Vul een longdrinkglas met ijsblokjes. Schenk Johnnie Walker Black Label, het limoensap en de London Essence Ginger Ale erin en roer met een barlepel. Schaaf de gember in flinterdunne plakjes. Garneer het glas met een opgerold gemberplakje.

Garnering

Opgerold gemberplakje.

Soort glas

Longdrinkglas

Vervang ginger ale door een combinatie van kokoswater en bruiswater en garneer het longdrinkglas met een partje kokos en een ananasblad.
Johnnie & Ginger
(1)

Gebruikt in deze cocktail

  1.79
[119,0000 - 0] 0001033279
  22.79
[71,0000 - 0] 0311561000

Reviews van Mitra klanten

  • Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol Ster vol
    Uitstekend
    3 mei 2022