Voeg toe aan favorieten

Jungle Bird

Ingrediënten

  • 45 ml gerijpte rum
    (bijvoorbeeld Bacardi 8 Años)
  • 60 ml ananassap
  • 20 ml Campari Bitter
  • 15 ml vers limoensap
  • 15 ml simple syrup*
  • IJsblokjes

Bereidingswijze

Een klassieker die in de vrije jaren ’70 in Kuala Lumpur zou zijn bedacht: de Jungle Bird. Een spatje prettig bitter door de Campari, maar vooral zacht-zoet en zwoel door de gerijpte rum, als een eindeloze Aziatische tropenavond.

45 ml gerijpte rum (bijvoorbeeld Bacardi 8 Años)
60 ml ananassap
20 ml Campari Bitter
15 ml vers limoensap
15 ml simple syrup*

Combineer de ingrediënten in een met ijsblokjes gevulde cocktailshaker en schud 15 tot 20 seconden stevig. Schenk de mix door een zeef in een Tiki-mok of rocks-glas (zie foto) met verse ijsblokjes. Garneer met ananasbladeren of een part ananas, of met een gehalveerde passievrucht en/of eetbare bloemen Welcome to the jungle, we’ve got fun and games.

(*) Simple syrup maak je door gelijke delen fijne kristalsuiker en water al roerend te verwarmen. Laat de siroop afkoelen als de suiker helemaal is opgelost. Bewaar de siroop in een schoon (knijp)flesje in de koelkast.

Soort glas

Tiki mok of rocks glas

Jungle Bird
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  20.49
[102,0000 - 0] 0059609444
  34.99
[92,0000 - 0] 0325937000