Voeg toe aan favorieten

Kasteel Biercocktail

Ingrediënten

  • 30 ml cognac
  • 5 ml balsamico
  • Kasteel Donker

Bereidingswijze

Een beertail op basis van Kasteel Donker. Dit Belgische bier is een quadrupel; sterk (bovengisting), zoet en licht bitter donker bier. Hoewel het eerste Kasteelbier in 1989 werd gebrouwen, stamt de brouwerij uit 1811 en produceerde het in eerste instantie voornamelijk pilsener. Vanaf 1955 wordt de focus verlegd op de zwaardere donkere bieren. De Kasteel Donker is behoorlijk moutig en zoet, maar met een alcohol percentage van 11% is dit een verraderlijk bier! Door de toevoeging van een klein beetje cognac wordt de smaak van karamel meer verlegd naar chocolade. Om het zoete enigszins in te perken gebruik ik 5 ml balsamico. Ook deze mix is simpel te bereiden; voeg alle ingrediënten samen in een groot glas met ijs. Roer voorzichtig en garneer met wat rood fruit.

Soort glas

Cocktailglas

Garnering

Rood fruit

Kasteel Biercocktail
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  1.69
[2778,0000 - 0] 0062979000
  32.99
[276,0000 - 0] 0304069000