Voeg toe aan favorieten

Populus kwartet

Ingrediënten

Populus EspressoStout

  • IJsblokjes
  • 250 ml Populus NachtStout Barrel Aged
  • 30 ml koude espresso
  • Kaneel
  • Dropwiel

Populus QuadFloat

  • 1 tl schenkstroop
  • Kirsch
  • 1 fles Populus Quadrupel
  • Salted caramel ijs (bv. Häagen-Dazs)
  • Maraschinokers.

Populus BitterBlond

  • 40 ml Aperol
  • 10 ml suikersiroop
  • 2 schijfjes grapefruit
  • Populus Blond Eiken by Jopen
  • Grapefruitschil

Populus DubbelZon

  • 25 ml Licor Soleado
  • 10 ml De Kuyper Oranjebitter
  • 200 ml Populus DubbelZinnig by vandeStreek
  • 2 sinaasappelparten
  • IJsblokjes
     

Bereidingswijze

  1.  Populus EspressoStout Meng in een stoutglas met 1 of 2 ijsblokjes 250 ml Populus NachtStout Barrel Aged met 30 ml koude espresso, een ienie-mini-mini beetje kaneel en (als je verrast wilt worden) een klein scheutje droplikeur. Lepel er een dot slagroom op calorieën tellen doen we weer een andere keer en garneer met een dropwiel.
     
  2. Populus QuadFloat Doe 1 tl schenkstroop met een paar druppels kirsch in een bierbokaal of ‘snifter’, schenk het grootste deel van 1 fles Populus Quadrupel by Bronckhorster erbij en doe er een schep bovenop, namelijk 1 bol salted caramel ijs (bv. Häagen-Dazs). Garneer met een maraschinokers.
     
  3. Populus BitterBlond Schenk 40 ml Aperol en 10 ml suikersiroop in een met ijs en 2 schijfjes grapefruit gevuld collinsglas met gesuikerde rand en vul aan met Populus Blond Eiken by Jopen. Garneer met grapefruitschil.
     
  4. Populus DubbelZon Schenk 25 ml Licor Soleado, 10 ml De Kuyper Oranjebitter (of Cointreau) en 200 ml Populus DubbelZinnig by vandeStreek in een met 2 sinaasappelparten en ijs gevuld cognacglas en roer. Serveer deze sangria-ish DubbelZon met een parapluutje. Geniet ervan in de schaduw
Populus kwartet
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  2.59
[3724,0000 - 0] 0001009877
  2.59
[3355,0000 - 0] 0001013096
  2.69
[4155,0000 - 0] 0001041486