Voeg toe aan favorieten

Tropische Avocado Advocaat

‘Advocado’, zoals avocado geregeld abusievelijk wordt genoemd, blijkt helemaal nog niet zo’n gekke verbastering. Duiken we de geschiedenis in, dan vinden we in zeventiende-eeuwse teksten een geelkleurige drank op de Nederlandse Antillen. Dit mengsel van avocadovruchtvlees en alcohol was zeer geliefd onder Nederlandse kolonisten. Eenmaal thuis gebruikten ze eigeel om de exotische advocaat na te maken.

Ingrediënten

  • crushed ijs
  • De Kuyper Apricot Brandy
  • Cachaça 51
  • mangosap
  • citroensap
  • snufje zout
  • avocado

Bereidingswijze

Vul een blender met een grote schep crushed ijs en voeg 60 ml De Kuyper Apricot Brandy, 15 ml Cachaça 51, 100 ml mangosap, 15 ml citroensap en een snufje zout eraan toe. Snijd 1 avocado doormidden, haal de pit eruit en voeg de helft van het groene vruchtvlees toe aan de blendermix en pureer tot een gladde smoothie-achtige drank. Schenk uit in een gekoeld cocktailglas.

Soort glas

gekoeld cocktailglas

LIEVER TROPISCH ÉN TRADITIONEEL? Schenk 150 ml Cooymans Scharrel Advocaat in een gekoeld cocktailglas en schep er de pulp van een ½ passievrucht op. Garneer met steranijs.
Tropische Avocado  Advocaat
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  16.49
[37,0000 - 0] 0322857000
  19.49
[170,0000 - 0] 0759503000