Voeg toe aan favorieten

Tulip Cosmo

Clusius Craft Distillers heeft een uniek productie- en distilleerproces ontwikkeld waarmee deze premium vodka, bejubeld door sterrenchefs als Erik van Loo (Parkheuvel) en Jonnie Boer (De Librije), gemaakt wordt van uitsluitend tulpenbollen. Het bedrijf is vernoemd naar Carolus Clusius, de beroemde Vlaams-Nederlandse botanist (1526 - 1609) die de tulp in Nederland introduceerde. Voor deze unieke vodka worden tulpen gekookt en gefermenteerd in een handmatig proces. Na het maken van de alcohol wordt Dutch Tulip Vodka geproduceerd met water dat gezuiverd is door een natuurlijk zandfilter: de Nederlandse duinen. Dit water staat wereldwijd bekend om puurheid, kwaliteit en een kristalheldere smaak.

Ingrediënten

  • 40 ml Clusius Tulip Vodka
  • 80 ml cranberrysap
  • 1 barlepel vers limoensap
  • krul sinaasappelschil (garnering)

Bereidingswijze

Vul een cocktailshakermet ijsblokjes en schenk er 40 ml Clusius Tulip Vodka en 80 ml cranberrysap in en shake 15-20 seconden tot de buitenkant van de shaker ijskoud is.
Schenk de friszoete, feestelijke mix door een zeef in een martiniglas en garneer met de sinaasappelschil of gesuikerde tulpenblaadjes (zie hiernaast).

Tulip Cosmo
(0)

Gebruikt in deze cocktail

  40.99
[10,0000 - 0] 0001039519