Abrikozen taart
(0)

Abrikozen taart

Ingrediënten

  • 60 g gesmolten boter
  • 3 el poeder­suiker (plus een beetje ter garnering)
  • 180 g amandelmeel 3 grote eieren, iets geslagen
  • 7-8 verse kleine abrikozen ontpit en in partjes gesneden, of 1 blikje van 240 g abrikozen uitgelekt
  • 80 g honing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Neem kleine pasteivormpjes met een doorsnede tussen de
5 à 10 cm, of 1 grote pasteivorm met een doorsnede van ongeveer 22 cm. Vet deze in met boter of olie. Meng in een grote kom het amandelmeel en de poedersuiker. Voeg de gesmolten boter, honing en eieren toe. Meng goed met een garde totdat de klonten verdwijnen en giet dit gelijk­matig over in de met boter ingesmeerde pasteivormpjes. Leg de abrikozenpartjes in een cirkel
bovenop het beslag. Bak in ongeveer 40-50 minuten of totdat het gebruind is af in de oven.
Laat het dan afkoelen en verwijder het uit de vorm. Bestrooi met extra poedersuiker.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.59
[69,0000 - 0] 0001015776
  2.69
[122,0000 - 0] 0001012861
  9.99
[191,0000 - 0] 0059625000
  49.49
[68,0000 - 0] 0389897000