Voeg toe aan favorieten
Ajam besengek
(0)

Ajam besengek

Geurige kipdrumsticks in kokossaus

Ingrediënten

- 8 drumsticks
- 4 el citroensap
- 60 ml zonnebloemolie
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 gele ui, gesnipperd
- 1 rode lombok, in lengte opengesneden en zaadjes verwijderd
- 1 tl ketoembar, djintan en laos
- 2 salamblaadjes
- 3 serehstengels, gepeld en in stukken gesneden
- 1 bouillonblokje
- 2 el ketjap manis
- 200 ml kokosmelk
- 1 el suiker
- zout naar smaak

Bereiding

Bestrooi de drumsticks met zout en leg ze in een schaal met het citroensap. Laat ze 1 uur marineren. Verhit de olie in een braadpan en bak de drumsticks rondom in 10 minuten goudbruin. Maal rode ui, gele ui, lombok en kruiden fijn in een vijzel. Schenk bijna alle olie uit de pan en bak het uienmengsel in de pan glazig. Voeg de sesamblaadjes en de stukken sereh toe en bak ze even mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk ketjap, kokosmelk en overgebleven marinade erbij. Breng op smaak met suiker. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Leg de drumsticks in de saus en laat ze zachtjes 30 minuten koken.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.69
[106,0000 - 0] 0077038000
  2.69
[505,0000 - 0] 0001013151