Voeg toe aan favorieten
Amandelsoep uit Andalusië
(0)

Amandelsoep uit Andalusië

Met lange bamboestokken slaan boeren in Andalusië de rijpe amandelen uit de boom. Op de grond ligt een groot net waarop de amandelen worden opgevangen, die vervolgens in een speciale machine worden ontdaan van takjes en blaadjes. Spanje is de grootste amandelproducent van Europa.

Ingrediënten

  • 16 sneetjes witbrood
  • olijfolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 400 gr geschilde amandelen
  • 1 bosje peterselie
  • zout en peper
  • 1 tl komijn
  • 750 ml bouillon
  • 200 mg Saffraanpoeder
  • saffraannaaldjes, naar eigen inzicht en smaak 

Bereiding

Snijd het brood in kleine blokjes en bak ze in de hete olijfolie. Haal de blokjes uit de pan en houd het warm.

Schil de knoflook en bak het met de amandelen in het achtergebleven vet goud aan

Was de peterselie, trek de blaadjes eraf en bak de helft hiervan ca 3 minuten in het hete vet mee. Hak de andere helft van de peterselie fijn.

Schep het mengsel van de amandelen over in een kom en pureer. Breng het geheel op smaak met zout, peper, komijn en saffraan.

Giet de bouillon erbij en laat het geheel ca 20 minuten op matig vuur koken.

Strooi dan de helft van het brood in de soep en breng nogmaals op smaak met zout, peper, komijn en saffraan, want het brood neemt veel van de smaak weg.

Strooi dan de rest van de peterselie en het brood op de soep.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.99
[885,0000 - 0] 0062502000
  5.99
[300,0000 - 0] 0055867000
  7.99
[1548,0000 - 0] 0034053000