Antonijn bereid met Floreffe Tripel
(0)

Antonijn bereid met Floreffe Tripel

Een heerlijk en makkelijk recept van Brasserie Lefebvre, dit keer met Floreffe Tripel.

Ingrediënten

  • 500 gr verse tonijnfilet
  • 1 bleekselderijstengel
  • 2 teentjes knoflook, uit de knijper
  • ½ rode paprika
  • 4 el ontvelde tomaatblokjes
  • 2 tl cajunkruiden
  • 4 el olijf- of zonnebloemolie
  • 6 el visfond
  • 6 tot 8 el Floreffe Tripel
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de draadjes van de bleekselderij en snijd het dan in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijst en zaadjes uit de rode paprika en snijd het in kleine blokjes. Snijd de tonijnfilet in reepjes en bestrooi deze met zout.

Verhit olie in een wok, roerbak de reepjes tonijnfilet kort en haal ze dan uit de wok.

Roerbak dan de bleekselderij, rode paprika en tomaat kort in de rest van de olie. Voeg dan het bier en de visfond erbij en verwarm het geheel nog 3 minuten.

Roer de knoflook erdoor en breng het op smaak met peper en zout.

Verdeel de tonijnfilet over voorverwarmde borden, schep de saus er speels over en bestrooi het geheel met cajunkruiden.

Serveer met stokbrood of ciabatta, uiteraard vergezeld van een goed gekoeld glas Floreffe Tripel!

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.39
[163,0000 - 0] 0203262000