Appelbol  met Calvados kaneel- room
(0)

Appelbol met Calvados kaneel- room

Ingrediënten

Appelbol
  • 20 ml Calvados BOULARD VSOP
  • 4 el rozijnen
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el honing
  • 1 Goudreinet appel
  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 eigeel

Kaneel-room

  • 1 el Calvados BOULARD VSOP
  • 75 ml slagroom
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 el honing

Bereiding

Laat de rozijnen wellen in Calvados BOULARD VSOP. Verwarm de over voor op 180 c. Schil de appel en boor het klokhuis er uit. Bakplaat met bakpapier bekleden. Plakje bladerdeeg uitrollen. Zet de appel in het midden van het bladerdeeg. Maak een mengsel van de gewelde rozijnen , kaneel en honing. Vul de appel in de holte van het klokhuis met dit mengsel. Maak een pakketje door het bladerdeeg rond de appel te vouwen. Gebruik wat water om de randen dicht te plakken. bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Zet de appelbol 30 minuten in de voorverwarmde oven tot dat de appelbol goudbruin is.

 

Kaneel-room: Klop in een kom de slagroom met Calvados BOULARD VSOP, kaneel en honing mooi stijf.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  29.99
[17,0000 - 0] 0368679000