Voeg toe aan favorieten
Artisjok met  limoen mayo
(0)

Artisjok met limoen mayo

Ingrediënten

  • 2 artisjokken, liefst groot formaat
  • mayonaise
  • 1 limoen
  • zout en peper
  • olijfolie extra vierge

Bereiding

Was de artisjokken goed schoon. Snij een stuk van de onderkant af en de rest schil je met een aardappelmesje. Van de artisjokbladeren knip je een stukje af, meestal het harde, verkleurde gedeelte. Dan snijd je de artisjok in de lengte door tweeën en haal je het hooi, het roze gedeelte met de vezels, eruit. Was de artisjok nogmaals, zodat er geen hooi achterblijft. Smeer de artisjok rondom in met olijfolie en peper en zout. Stoom het met de platte kant op een hoog vuur voor 5 minuten en daarna op medium temperatuur nog eens 20 minuten. Laat het vervolgens afkoelen. Je kunt de artisjokken daarna op de barbecue aan beide zijden grillen voor ongeveer 8 minuten.

Om het sausje te maken, meng je simpelweg de mayonaise met wat limoensap. Je mag zelf bepalen hoe fris je het sausje wilt hebben. Dip de artisjok in de saus en eet alleen het zachte gedeelte van de bladeren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  4.99
[426,0000 - 0] 0066591000
  4.99
[7294,0000 - 0] 0073024000