Voeg toe aan favorieten
Aspargus Philippus bereid met Blond bier
(0)

Aspargus Philippus bereid met Blond bier

Een heerlijk en makkelijk recept van Brasserie Lefebvre.

Ingrediënten

  • 1 kg witte asperges
  • 200 gr belegen kaas
  • 200 gr beenham
  • 2,5 dl gevogelte- of groentebouillon
  • 1 mespunt muskaatnoot
  • 1 dl Blond bier
  • 2 el bieslook of bladpeterselie, fijngehakt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Snijd de harde onderkant van de asperges en schil ze. Snijd de kaas in stukjes en de beenham in dunne reepjes.

Verwarm de bouillon goed en voeg de kaas toe. Roer goed door en laat de kaas smelten. Voeg dan het bier toe en warm de saus goed door.

Stoom de asperges in een stoommand beetgaar. Let op dat ze niet te zacht worden! Verdeel ze dan over voorverwarmde borden en verdeel de saus over de asperges.

Bestrooi het geheel met muskaatnoot en garneer met de  reepjes beenham, bieslook of bladpeterselie. Serveer met toast of reepjes ciabatta, vergezeld van bijvoorbeeld een goed gekoeld glas Floreffe Blond.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.29
[1962,0000 - 0] 0063010000
  1.59
[349,0000 - 0] 0044822000
  5.49
[94,0000 - 0] 0426903000