Voeg toe aan favorieten
Auberginepuree  met ras el hanout
(0)

Auberginepuree met ras el hanout

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 1 middelgrote langwerpige aubergine
  • 2  sjalotjes
  • 1 teen knoflook, uit de knijper
  • 3 theelepels milde kerriepoeder (of ras el  hanout)
  • 3 eetlepels  olijf- of zonnebloemolie
  • 1,5 dl groenten- of gevogeltebouillon
  • reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood
  • blaadjes verse koriander of verse munt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De knoflook schillen. De aubergine schillen en in blokjes of stukken snijden.  De olie in een braadpan verwarmen en de stukjes sjalot en aubergine roerbakken. Bouillon toevoegen , de hittebron op de laagste stand zetten en met de deksel op de pan gedurende 15 tot 20 minuten  stoven. Vijf minuten voor het  einde  van de stooftijd de kerriepoeder en geperste knoflook erdoor roeren en verder stoven. Op smaak brengen met peper en zout en met een vork fijn maken. Over schaaltjes of cylinderglazen verdelen en met  blaadjes verse koriander of verse munt garneren. Serveren met reepjes licht geroosterd stokbrood of volkorenbrood. 

lekker om te serveren bij dit gerecht