Voeg toe aan favorieten
Bacon Bombs
(0)

Bacon Bombs

Ingrediënten

  • 8 plakjes bacon (ontbijtspek mag, maar dan je mis je de rokerige baconsmaak)
  • 500 g gehakt
  • 1 grote ui
  • 3 el paneermeel    
  • 1 el ketchup
  • 1 el Engels mosterd
  • 1 el worcestershire sauce
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 4 blokjes oude kaas (1 cm blokjes)

Bereiding

Schil de ui, haal de kop en de staart eraf, haal voorzichtig een voor een de buitenste laagjes eraf tot je vier gave uienringen van een ½ cm dikte overhoudt. De rest van de ui mag je fijnprakken voor de gehaktballen. Meng het gehakt, de gehakte ui, paneermeel, ketchup, mosterd, worcestershire saus, knoflook en eieren met de hand tot een stevig deeg. Verdeel het in 4 porties. Stop in elke portie 1 kaasblokje en vorm het met de hand in balletjes. Stop daarna in elke bal een uienring. Wikkel 2 plakjes bacon om de bal, plaats het in de koelkast voor ongeveer 1 uur. Zet de oven aan op 200°C en laat de balletjes in 15-20
minuten garen. De Bacon Bombs kunnen met brood of gemengde salade geserveerd worden. Schenk jezelf en je tafelgenoten een glas heerlijk ziltig Islay Rock Oyster in en eet smakelijk.

lekker om te serveren bij dit gerecht