Voeg toe aan favorieten
Bacon, cod & leeks
(0)

Bacon, cod & leeks

Ingrediënten

  • 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g p.p.
  • 1 prei
  • 8 plakjes bacon
  • 4 el  ketchup
  • Mespunt gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde bieslook
  • 1 el olijven olie
  • 2 cl Laings Epicurean whisky

Bereiding

Breng een pan met zout water aan de kook. Snij de prei in stukken van 20 cm, haal de lagen uit elkaar en blancheer het voor 30 seconden in kokend water. Dompel het vervolgens gelijk in koud water om af te koelen. Leg de preistukken op een schone theedoek en dep ze voorzichtig droog. Gebruik 4 preistukken per portie vis, leg ze alvast in kruisvorm op een plank. Meng de ketchup, whisky, olie en kruiden tot een pasta en verdeel het over de 4 preikruisjes. Leg op elke preikruis een stuk vis en vouw de preibladeren eromheen tot het een mooi pakketje wordt. Wikkel dit pakketje vervolgens in 2 plakken bacon. Leg de 4 pakketjes voor 30 minuten in de koelkast. Zet de oven aan op 225 °C en laat de kabeljauwpakketjes in 15 minuten garen. Dit gerecht is ongelooflijk lekker met romige aardappelpuree, natuurlijk met een glas Laings Epicurean ernaast.

lekker om te serveren bij dit gerecht