Voeg toe aan favorieten
Bacon met zuurkool en appel
(0)

Bacon met zuurkool en appel

Bron: Han Hidalgo

Ingrediënten

  • 8 plakjes (licht gerookte) bacon of casselerrib
  • 200  gram wijnzuurkool
  • 2 sjalotjes
  • 6 eetlepels piepkleine blokjes zoetzure appel
  • 1,5 dl gevogelte- of groentebouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

Zuurkool in een vergiet laten uitlekken. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de sjalotjes roerbakken. Hittebron verlagen en de uitgelekte zuurkool met de bouillon erbij doen.. Op de laagste hittebron gedurende 25 tot 30 minuten stoven. Af en toe roeren. Vijf minuten voor het einde van de stooftijd de crème fraîche en de piepkleine blokjes appel erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De plakjes bacon of casselerrib zo kort mogelijk om en om bakken in twee eetlepels olie. Uit de pan halen, met keukenpapier deppen en iets laten afkoelen. Over de plakjes bacon of casselerrib verdelen en oprollen.

lekker om te serveren bij dit gerecht