Voeg toe aan favorieten

Baileys-toffee fudge met digestive en bigarreaux

Baileys-toffee fudge met  digestive en  bigarreaux
(0)

Baileys-toffee fudge met digestive en bigarreaux

Ingrediënten

Voor 1 stuk

  • 100 g gedroogde cranberries
  • 120 ml Baileys Original
  • 250 g pure chocolade, in stukjes
  • 250 g melkchocolade, in stukjes
  • 100 g boter
  • 200 g digestive koekjes, in stukken
  • 200 g bigarreaux
  • 200 g witte chocolade, in stukjes
  • Eventueel: eetbaar bladgoud

Bereiding

1. Bekleed een bakvorm van 30 x 20 cm met bakpapier. Doe de cranberries in een kom en schenk er 40 g Baileys over. Dek af en verwarm 30 seconden in de magnetron. Laat staan tot gebruik.

2. Smelt 150 g pure chocolade met 150 g melkchocolade, de rest van de Baileys en de boter. Schep de cranberries, digestive en bigarreaux erdoor. Doe het mengsel in de bakvorm, druk goed aan en strijk glad. Laat 1 uur opstijven in de koelkast.

3. Smelt de resterende pure, melk- en witte chocolade elk apart. Schenk ze kriskras over de fudge en swirl met een satéprikker door elkaar. Laat opstijven in de koelkast. Serveer op kamer-temperatuur en garneer eventueel met bladgoud.

lekker om te serveren bij dit gerecht