Voeg toe aan favorieten
Baked blueberry cheesecake
(0)

Baked blueberry cheesecake

Ingrediënten

  • 250 g meergranen biscuitjes
  • 60 g boter, gesmolten
  • 500 g roomkaas, op kamertemperatuur
  • 40 g bloem
  • snuf zout
  • 270 g suiker
  • 125 g zure room
  • 1 el vanille-essence
  • 3 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 g verse blauwe bessen
  • 75 gram blauwe bessenjam
  • scheut blauwe bessenlikeur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 oC. Vet een springvorm (Ø 20 cm) in en bekleed de bodem met bakpapier.
  2. Maal de biscuitjes in de keukenmachine fijn, voeg de boter toe en maal nog kort door. Doe de biscuitkruim in de springvorm en druk met de bolle kant van een lepel goed aan en maak een rand van ca. 4 cm. Zet even de koelkast.
  3. Klop voor de vulling de roomkaas met een mixer zacht en luchtig. Voeg bloem en zout toe. Klop vervolgens de suiker, zure room en vanille-essence erdoor. Daarna één voor één de eieren. Mix niet te lang, het hoeft alleen maar goed gemengd te zijn. Schep het roomkaasmengsel op de biscuitbodem en strijk glad.
  4. Bak de cheesecake 45 minuten in de oven. De cheesecake is goed als ie wel stevig is maar in het midden nog een beetje wiebelig. Zet de oven uit en de ovendeur een stuk open. Laat de cheesecake in de oven af­koelen. Zet hem hierna in de koelkast.
  5. Breng de blauwe bessen met de jam en likeur aan de kook. Laat 3 minuten al roerend koken. Schenk in een koude kom en laat verder afkoelen.
  6. Haal de cheesecake uit de vorm en schep vlak voor het serveren het blauwe-bessenmengsel erop.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.65
[1223,0000 - 0] 0001016874
  11.49
[198,0000 - 0] 0325376000
  17.99
[307,0000 - 0] 0325384000
  18.99
[29,0000 - 0] 0001018403
  24.99
[122,0000 - 0] 0344400000