Voeg toe aan favorieten

Bier-uien met in bier gestoofd kruidig worstvlees

Bier-uien met in bier gestoofd kruidig worstvlees
(0)

Bier-uien met in bier gestoofd kruidig worstvlees

Ingrediënten

  • 4 grote uien (ca. 200 g per stuk)
  • 2 verse (varken- of runder)
  • braadworsten
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 el paneermeel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 50 g boter
  • 150 ml donker bier (bv. La Trappe Bockbier)
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 ml runder- of kalfsfond (pot)

Bereiding

1. Pel de uien en snijd de bovenkant (ca. 2 cm) eraf. Houd de ‘hoedjes’ apart. Kerf de uien in het midden in zonder de buitenste 2 of 3 rokken te raken en hol de uien uit door debinnenkant eruit te wippen met een lepeltje. Snijd de binnenkant in stukjes. Verwijder de velletjes van de worst en meng het gehakt met de tijm. Vul hiermee de uien. Meng het paneermeel en paprikapoeder en bestrooi de uien hiermee.

2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Doe de boter in een kleine braadslee (groot genoeg voor 4 uien) en bak op niet te hoog vuur de gesneden uien in 5 minutenlichtbruin. Blus af met het bier, voeg de laurier toe, en laat tot de helft inkoken. Voeg nu de fond toe en zet de uien erin. Zet alles 45 minuten in de oven. Je kunt de uien tussendoor wat bedruipen met het vocht zodat het niet uitdroogt. Zet de laatste 15 minuten de ‘hoedjes’ op de uien.

3. Serveer de uien met de bieruiensaus.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.39
[778,0000 - 0] 0001019167
  8.99
[977,0000 - 0] 0001033253
  30.49
[34,0000 - 0] 0326771000