Voeg toe aan favorieten
Black beans met BBQmais
(0)

Black beans met BBQmais

Ingrediënten

  • 2 verse maiskolven
  • 3 el olijfolie
  • Blik zwarte bonen
  • 1 potje pittige Mexicaanse tomatensalsa (bijvoorbeeld van La Morena)
  • Peper en zout
  • Koriander

Bereiding

Kook 2 verse maiskolven 10 minuten in water met wat zout. Giet af en bestrijk ze met 2 el olijfolie. Rooster ze op de barbecue of een (liefst gietijzeren) grillpan nog 10 minuten rondom. Keer regelmatig. Bak ondertussen 1 uitgelekt blik zwarte bonen in
1 el olijfolie. Meng 1 potje pittige Mexicaanse tomatensalsa (bijvoorbeeld van La Morena) erdoor. Snijd de maiskorrels van de kolf en voeg ze toe. Breng op smaak met peper en zout. Schep er naar smaak gehakte verse koriander door. Lekker bij alles van de barbecue.

lekker om te serveren bij dit gerecht