Voeg toe aan favorieten

Blauwe kaas en vijg

Blauwe kaas en vijg
(0)

Blauwe kaas en vijg

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken van een smakelijk zuurdesembrood
  • 1 el olijfolie
  • 1 el verse fijngehakte rozemarijn
  • 200 g blauwe kaas (bijvoorbeeld Fourme d’ambert)
  • 2 vijgen
  • 1 el verse fijngesneden bieslook

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd 4 dikke plakken van een smakelijk zuurdesembrood. Leg ze op een ovenplaat. Bestrijk dun met 1 el olijfolie en bestrooi met 1 el verse fijngehakte rozemarijn. Verbrokkel ca. 200 g blauwe kaas (bijvoorbeeld Fourme d’ambert) en verdeel dit over de broodjes. Snijd 2 vijgen in plakjes en leg die op en tussen de kaas. Zet alles 5 minuten in de oven of tot de kaas wat is gesmolten en de vijg een beetje kleurt. Serveer warm, bestrooid met 1 el verse fijngesneden bieslook.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  4.79
[52,0000 - 0] 0001012761
  37.99
[394,0000 - 0] 0304069000