Voeg toe aan favorieten
Bleekselderij  met mascarpone en blauwaderkaas
(0)

Bleekselderij met mascarpone en blauwaderkaas

Bron: Biercuisine

Ingrediënten

  • 3 bleekselderijstengels
  • 150 gram mascarpone
  • 100 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola, Fourme d'Ambert, Bleu d'Auvergne
  • 1 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereiding

De onderkant van de bleekselderijstengels vooral gebruiken. De draadjes van de bleekselderijstengels verwijderen en in stukken van 5 cm lang snijden. In een stoommandje boven kokend water kort beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen. In een mengkom de blauwaderkaas met een vork fijnmaken. Bij beetjes de mascarpone erdoor roeren tot een homogeen geheel is ontstaan. De fijngeknipte bieslook erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. In de koelkast gedurende 1 uur plaatsen om op te stijven. De holte van de bleekselderijstengels met dit mengsel vullen. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[382,0000 - 0] 0100633000
  2.49
[293,0000 - 0] 0067229000
  2.69
[6,0000 - 0] 0001011498