Voeg toe aan favorieten

Broodpudding

Broodpudding
(0)

Broodpudding

Ingrediënten

  • 120 gr roomboter
  • 175 gr lichte basterdsuiker
  • 1 peer
  • 3 el water
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 8 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk met suiker
  • 200 ml La Trappe Quadrupel
  • 300 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 400 gr brood
  • serveer met kaneelijs en kletskoppen
  • 600 ml kookroom
  • optioneel: rozijnen, appel of
  • chocolade

Bereiding

  1. Neem een blikje gecondenseerde melk, verwijder de papieren wikkel. Zet het blikje onderwater in een pan en breng het water aan de kook. Laat het blikje nu
    6 uur koken. Let erop dat het blikje onder water blijft.
  2. Verwarm de oven op 180 graden.
  3. Smelt de boter en 150 gram suiker au bain marie.
  4. Schil de peer en draai deze in een keukenmachine helemaal vloeibaar tot een coulis.
  5. Voeg de perencoulis en de speculaaskruiden toe.
  6. Klop ondertussen 3 eieren luchtig en spatel deze voor­zichtig door het perenmengsel.
  7. Laat het geheel nog even au bain-marie staan zodat de curd nog wat indikt en laat vervolgens een half uurtje koelen in de koelkast.
  8. Doe het bier in een steelpannetje en voeg de suiker toe. Los deze geheel op in het bier en kook het geheel zachtjes door tot er een mooie siroop ontstaat. Zet deze ook in de koelkast tot gebruik.
  9. Maak ondertussen de broodpudding door de room, 5 eieren en 150 gram suiker luchtig te kloppen.
  10.  Scheur het brood in grove stukken en doe in een ingevette ovenschaal. Giet het eiermengsel eroverheen en druk goed aan.
  11.  Bak de broodpudding in 45 minuten af.
  12.  Serveer de broodpudding met de perencurd, de fudge en de Quadrupelsiroop. Het werkt het makkelijkste als u de perencurd en de fudge in een spuitzakje doet zodat u mooie toefjes kunt maken.
  13. Maak het gerechtje af met een bol lekkere kaneelijs en kletskop.










     

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[1199,0000 - 0] 0043370000
  5.99
[281,0000 - 0] 0001054080