Voeg toe aan favorieten
Budels kalfsstoofpotje bereid met Budels Goudblond
(0)

Budels kalfsstoofpotje bereid met Budels Goudblond

Er bestaan vele manieren om bier in recepten te verwerken, en dit is er een variant van! Uiteraard heerlijk te combineren met Budels Goudblond.

Ingrediënten

  • flesje Budels Goudblond
  • 500 gr kalfsfilet
  • 300 gr aardappel
  • 300 gr winterwortel
  • 2 diverse paprika's
  • 200 gr sjalotten
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr basilicum
  • een takje rozemarijn
  • 100 gr bieslook
  • 4 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 tenen knoflook

Bereiding

Snijd het kalfsfilet in blokjes of reepjes.

Snijd de sjalotten zo grof mogelijk, de winterwortel in dikke ronde plakken en de aardappelen en de paprika’s in stukjes.

Verhit de roomboter in een (braad)pan. Voeg het kalfsvlees toe en laat het braden tot het enigszins kleurt. Let erop dat de boter niet verbrandt.

Voeg vervolgens de sjalotjes, de hele tenen knoflook, de wortel, aardappelen en driekwart van de gesneden paprika toe.

Voeg dan de laurier, kruidnagel, rozemarijn, bieslook en basilicum toe.

Zet het vuur zachter en schenk ca een half flesje Budels Goudblond in de pan. Laat het 20-25 minuten stoven.

Serveer het geheel in een mooie ronde, open schaal.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht