Voeg toe aan favorieten
Burger met oude kaas en krokante augurk
(0)

Burger met oude kaas en krokante augurk

Ingrediënten

  • 4 hamburgerbroodjes
 
Hamburger
 
  • 600 gr. half om half gehakt
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 15 gr. gehakte peterselie
  • 70 gr. panko
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 ei
 
Saus
 
  • 1,5 eetlepel grove mosterd
  • 3 eetlepels mayonaise
 
Krokante augurk
  • 12 plakken augurk
  • 50 gr. bloem
  • 50 gr. panko
  • ei geklopt
 
Garnering
  • ¼ krop ijsbergsla gesneden
  • 8 plakken tomaat
  • 40 gr. oude kaas fijn geraspt

Bereiding

Doe alle ingrediënten van de hamburger in een kom en meng het door elkaar. Breng het gehakt op smaak met peper en zout. Verdeel het gehakt door vier en vorm ze tot hamburgers. Pak voor de saus een andere kom en meng de mayonaise en de grove mosterd.
 
Snijd de hamburgerbroodjes open. Zet een platte pan op het vuur en smelt (room)boter. Leg de broodjes op de opengesneden kant en bak deze goudbruin. Leg de broodjes weg met de getoaste kant naar boven. Pak 3 borden en leg op het eerste bord de bloem, op het tweede bord het geklopte ei en op het derde bord de panko. Dep de plakken augurk droog op keukenpapier. Pak een plak augurk, haal beide kanten door de bloem, doe vervolgens hetzelfde bij het ei en als laatste door de panko. Zet weer een platte pan op het vuur en verhit een flinke scheut olie. Bak de gepaneerde augurken goudbruin.
 
Als de augurken gekleurd zijn laten uitlekken op keukenpapier. Bak nu de hamburgers. Smeer de saus op de onderkant van de broodjes. Leg de sla, de tomaat en vervolgens de burger op het broodje, bestrooi de burger met geraspte kaas, daarop de augurken en als laatste de deksel van het broodje.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.69
[738,0000 - 0] 1000001622
  3.49
[750,0000 - 0] 0001012760