Voeg toe aan favorieten

Canneloni met warmgerookte zalm en Hollandse garnaaltjes

Canneloni met warmgerookte zalm en Hollandse garnaaltjes
(0)

Canneloni met warmgerookte zalm en Hollandse garnaaltjes

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 400 g jonge bladspinazie
  • 250 g ricotta
  • 12 cannelonipijpjes
  • 120 g gerookte zalm, in stukjes
  • 250 g warm gerookte zalm, in stukjes
  • 100 g Hollandse garnaaltjes (+ extra voor afwerking)
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd (+ extra voor afwerking)
  • 2 el dille, fijngesneden (+ extra voor afwerking)
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 600 ml melk
  • 100 g geraspte kaas (bijv. jong belegen)
  • nootmuskaat
  • peper en zout

 

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190 °C.

2. Verhit olijfolie, stoof de spinazie in delen tot geslonken. Laat goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Hak grof.

3. Meng spinazie met ricotta, beide soorten zalm, ¾ van de garnaaltjes, de helft van de pijnboompitten en de helft van de dille. Breng op smaak met citroenrasp, citroensap, peper en zout. Doe in een spuitzak.

4. Maak een bechamel: smelt boter, roer bloem erdoor en gaar 1 min. Voeg beetje bij beetje melk toe en klop tot een gladde saus. Laat kort doorkoken tot licht 
gebonden. Roer ¾ van de kaas erdoor en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

5. Schep een dun laagje saus in een ovenschaal. Vul de canneloni met het zalm-spinaziemengsel, leg in de schaal, verdeel de rest van de saus erover en bestrooi met de resterende kaas.

6. Bak ca. 20 min. tot goudbruin. Werk 
af met de resterende garnaaltjes, pijnboompitten en dille.
 

lekker om te serveren bij dit gerecht