Voeg toe aan favorieten
Ceviche van zeebaars  met Chorizo olie, citroenroomkaas, bloemen en gemarineerde rode peper
(0)

Ceviche van zeebaars met Chorizo olie, citroenroomkaas, bloemen en gemarineerde rode peper

Ingrediënten

  • 360g verse zeebaars, ontveld en ontgraat (80gram per persoon)
  • 100gr chorizo
  • 3 limoenen
  • 1 citroen
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 rode pepers
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 5 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 300ml olijfolie
  • Zwarte peper
 

Bereiding

Snijd de chorizo in grove blokken en doe deze met de olijfolie in een steelpannetje. Zet deze op het fornuis, maar waak ervoor dat deze niet te heet wordt! De olie met chorizo mag ongeveer een half uur trekken, tot deze mooi vuurrood is van de worst. Laat dan rustig afkoelen. Ik doe de chorizo olie altijd in een weckpot, zodat ik deze nog lekker kan gebruiken voor bijvoorbeeld op een salade! 
 
Voor mooie zeebaarsfilet adviseer ik om naar de visboer te gaan, bij deze kun je ook vragen of zij deze wilt ontdoen van het vel dan hoeft u zich daar niet aan te branden. Snijd deze in mooie plakken van ongeveer een halve centimeter en leg apart. Rasp de schil van de limoenen en doe deze in een bakje. Knijp in het bakje de limoenen uit en voeg ook de eetlepel vissaus hieraan toe. Snijd de rode peper door de helft en haal de zaadlijsten met een theelepeltje eruit. Snij de rode peper in dunne plakjes en voeg toe aan de limoendressing. Snijd de sjalotjes dun en voeg ook toe aan de dressing. Maak de dressing af met een draai zwarte peper en de 2 eetlepels extra vierge olijfolie.
 
Voor de roomkaas heeft u een keukenblender of handmixer nodig. Doe de roomkaas en de crème fraîche bij elkaar en rasp de schil van de citroen hierin. Klein beetje peper en zout hierbij en meng in de blender tot een mooie egale massa. Doe dit eventueel in een klein spuitzakje.
 
Doe de vis in een mengkom met de dressing en meng deze goed door. De vis krijgt een lichtere kleur door een klein beetje garing van de zuren, dat is ceviche! Pak uw mooiste bord en spuit een klein beetje van de roomkaas in het midden. Leg hier zorgvuldig de vis op en schep daar wat van de pepertjes en sjalot op. Spuit wat mooie dotjes roomkaas op de vis en maak het gerecht af door wat chorizo-olie om en op de vis te doen. 
 
Dan tot slot de bloemetjes en kruiden om de gerechten mee op te fleuren. Denk aan een mooi viooltje, korenbloem, of wat verse kruiden als kervel of bladpeterselie. Geniet van je creatie door deze te vergezellen met een heerlijk glas wijn van het Sint Catharinadal en fijne tafelgenoten om mee te proosten.

lekker om te serveren bij dit gerecht