Voeg toe aan favorieten
Chocolade coupes
(0)

Chocolade coupes

Dit is een lekker recept voor de chocolade liefhebber. De chocolade coupes zijn niet moeilijk om te maken en zo klaar!

Ingrediënten

  • 1 bak 3 smaken chocolade ijs
  • 100 gr gemengde noten (hazelnoot, pecannoten, walnoten, amandelen)
  • 100 gr suiker
  • 2 el water
  • zonnebloemolie
  • 150 gr pure chocolade

Bereiding

Smelt in een pan met dikke bodem de suiker met het water en laat kleuren tot het goudgeel wordt.

Schud de pan zachtjes op het vuur zodat je de karamel voorzichtig mengt. Wees heel voorzichtig, de karamel is heet!

Roer de noten door de karamel en giet de het op een met zonnebloemolie ingevette bakplaat om af te koelen in ca 15 minuten.

Breek de massa, als die is afgekoeld met een deegroller in stukjes en zet opzij.

Breek de chocola in stukjes en smelt ze au bain-marie of in de magnetron.

Pak 4 bakvormen en bekleed deze met folie. Bestrijk de folie gelijkmatig met de chocolade.

Zet de vormen 5 minuten in de vriezer om op te stijven. Haal ze dan uit de vriezer om te kijken of er nog gaten zitten en om er nog een extra laagje chocolade op te strijken. Zet dan weer enkele minuten terug.

Bewaar de rest van de gesmolten chocolade in een boterhamzakje, pers de lucht eruit en knoop het dicht.

Haal de chocolade coupes weer uit de vriezer, vul ze met het ijs en strijk de bovenkant glad. Besprenkel de bovenkanten met de gebroken karamel.

Knip een gaatje in het zakje van de gesmolten chocolade en teken met de chocolade krullen op elk ijstaartje.

Zet ze dan tot gebruik weer terug in de vriezer.

Pel voor het opdienen de folies van de ijstaartjes en serveer.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[234,0000 - 0] 0044482000
  45.99
[132,0000 - 0] 0001012123
  59.99
[47,0000 - 0] 0345423000