Voeg toe aan favorieten
Chocolademousse met Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused
(0)

Chocolademousse met Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused

Ingrediënten

  • 12,5 cl Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused
  • 250 g pure chocolade, in stukken
  • 250 g eiwit (van ± 10 eieren)

Bereiding

  1. Verwarm het bier op laag vuur tot net voor het kookpunt (zo voorkomt u dat het gerecht te bitter gaat smaken).
  2. Voeg de chocolade toe en roer tot hij volledig is gesmolten. Zet het mengsel even aan de kant.
  3. Klop het eiwit stijf en spatel er het chocolade-biermengsel beetje bij beetje voorzichtig door. Laat de mousse afgedekt in de koelkast een nacht opstijven.
Bier en chocolade kunnen verrassend lekkere combinaties opleveren. Omdat je in dit recept geen suiker, eigeel en room gebruikt, wordt de smaak van het bier geaccentueerd. De geroosterde mouten aangevuld met de toetsen van vanille en hout komen zo volledig tot hun recht in deze chocolademousse. Het koolzuur van het bier biedt bovendien het ideale tegenwicht voor de romige textuur van de chocolademousse. Serveer er een glas Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused bij om de smaken te versterken.

lekker om te serveren bij dit gerecht