Chocoladetaart met  amandelmeel en aardbeien
(0)

Chocoladetaart met amandelmeel en aardbeien

Ingrediënten

  • 160 g cacao
  • 250 g amandelmeel
  • 7 g glutenvrije bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 50 g gehakte macadamia noten (optioneel)
  • 8 eieren
  • 525 ml ahornsiroop (ook voor frosting)
  • 2 tl gemalen vanillepoeder
  • (ook voor frosting)
  • 200 g kokosolie
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 bakje verse aardbeien (250 g)
  • zakje geschaafde amandelen
  • snufje zeezout

Bereiding

Smelt de kokosolie. Verwarm de oven voor op 160 °C. Mix 100 gr cacao, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zeezout goed door in een kom.Voeg één voor één de eieren in een mixer, totdat het lekker opgeschuimd is. Dan  langzaam 375 ml ahornsiroop met 1 tl vanillepoeder en de gesmolten kokosolie toevoegen. Meng dit goed tot een glad geheel en voeg de droge ingrediënten langzaam toe. Als laatste schep je de macadamia noten er rustig doorheen. Schep het vervolgens in een kleine 15-20 cm bakblik bekleed met bakpapier (hoe kleiner het bakblik, hoe hoger de taart). Bak de taart voor ongeveer 40 minuten of tot het gaar is en laat het dan goed afkoelen.

Frosting

Pureer de avocado’s in een keuken­machine en voeg 60 g cacaopoeder, 150 ml ahornsiroop, een snuifje zeezout en 1 theelepel vanillepoeder toe. Zorg dat het glad en romig is. Smeer dit op de afgekoelde chocoladecake en vergeet de zijkanten niet. Daarna kun je je uitleven met de verse aardbeien, garneer het op de taart met wat geschaafde amandelen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.29
[869,0000 - 0] 0001013660
per stuk 2.19 Nu 4 halen 3 betalen
[314,0000 - 0] 0062278000
  2.49
[295,0000 - 0] 0001012088
  7.99
[16,0000 - 0] 0001014334
  14.99
[29,0000 - 0] 0001013090
  16.99
[806,0000 - 0] 0001012213
  16.99
[0 - 0] 0001013699
  18.99
[58,0000 - 0] 0349887000
  20.49
[153,0000 - 0] 0351075000
  47.99
[71,0000 - 0] 0024325000