Voeg toe aan favorieten
Chocoladetaart met pure chocolade
(0)

Chocoladetaart met pure chocolade

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 225 gr pure chocolade, in kleine stukken
  • 125 ml room
  • 1 el bierstroop

 

Voor het beslag

  • 140 gr gezeefde bloem
  • 30 gr cacaopoeder
  • ½ tl zout
  • ¼ tl bakpoede1
  • 1¼ tl baksoda
  • 175 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 20 gr rietsuiker
  • 2 tl vanille-extract
  • 3 grote eieren
  • 115 ml karnemelk
  • 150 gr pure chocolade, grof geraspt

 

Voor het chocoladeglazuur

  • 225 gr pure chocolade in kleine stukken
  • 125 gr boter, in blokken gesneden
  • 1 tl bierstroop of 1 tl suiker

Bereiding

Bereiding van de vulling

Doe de chocolade in een middelgrote kom. Verhit de room en de bierstroop in een pan. Giet dat hete mengsel over de chocolade en laat het een minuut smelten. Roer het dan tot een zachte massa.

Bereiding van de taart

Verwarm de oven voor op 180 Celsius. Beboter een grote ronde springvorm. Bedek de bodem met bakpapier, smeer boter op de rand van de springvorm en bestuif met bloem. In een grote kom klop je de boter met een elektrische klopper zacht en luchtig. Klop door de boter eerst de suiker en de vanille en daarna de eieren een voor een. Meng de bloem, cacao, baksoda, bakpoeder en het zout in een middelgrote kom. Meng de helft van het bloemmengsel door het ei-suikermengsel. Dan de helft van de karnemelk, dan de rest van het bloemmengsel en dan de rest van de karnemelk. Roer er de chocoladestukken door. Schep het deeg in de springvorm en bak het ongeveer een uur op 180 Celsius. Laat de taart 10 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem uit de vorm, verwijder het bakpapier en laat de cake dan volledig afkoelen. Neem de vulling en klop ze met de elektrische klopper wat luchtiger. Snij de afgekoelde cake horizontaal, in het midden, door met een groot broodmes. Haal de bovenkant er voorzichtig af en bestrijk de onderkant met de vulling. Leg de bovenkant er weer op en laat het geheel afkoelen op een plank of rooster.

Bereiding van het glazuur

Meng de chocolade, boter en stroop in een pan op een zacht vuur of au bain-marie. Laat het mengsel weer afkoelen en roer het af en toe even door. Zet de cake op een paar stukken bakpapier. Smeer de cake flink in met het glazuur, aan de bovenkant en de zijkanten. Laat het glazuur op de taart volledig afkoelen.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  1.89
[133,0000 - 0] 0001013441
  2.49
[140,0000 - 0] 0001014803
  4.99
[36,0000 - 0] 0001025317
  5.49
[415,0000 - 0] 0040282000
  6.99
[1549,0000 - 0] 0025550000
47.99 39.99
[42,0000 - 0] 0318078000
  54.99
[431,0000 - 0] 0464019646