Chocoladetaartjes  met vijgen
(0)

Chocoladetaartjes met vijgen

Ingrediënten

  • 300 gram chocolade, extra puur (72%)
  • 125 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 150 gram rietsuiker
  • 2 eieren
  • 75 gram bloem
  • 75  gram ontvelde amandelen, grof gehakt
  • 2 rijpe vijgen
  • poedersuiker

Bereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden Celsius. De chocolade in kleine stukjes hakken en in een steelpannetje boven een kom met heet water laten smelten. Boter en suiker met een mixer kloppen en de eieren één voor één kloppend erbij doen. De chocolade erdoor roeren en daarna de bloem en de grof gehakte amandelen. Een bakblik van ongeveer 25 x 30 cm met boter invetten en het beslag erover verdelen. Het bakblik in het midden van de oven plaatsen en in ruim 35 minuten bakken. Uit de oven halen, af laten koelen en in gelijkmatige stukken snijden. De stukken over met poedersuiker bestrooide borden verdelen. Met plakjes rijpe vijg garneren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.09
[951,0000 - 0] 0103438000
  2.19
[313,0000 - 0] 0001019788