Voeg toe aan favorieten
Chocolate whisky pudding
(0)

Chocolate whisky pudding

Ingrediënten

  • 70 g cacaopoeder
  • 180 g tarwebloem
  • 2 eieren
  • 120 g boter (+ extra om in te vetten)
  • (70 ml malt whisky)
  • 3 el volle melk
  • 4 el suiker
  • 150 g pure chocolade (>70%)
  • 175 ml koksroom
  • 1 el appelstroop
  • 4 bolletje vanille-ijs
  • bakje frambozen en/of bramen

Bereiding

  1. Meng cacaopoeder en bloem in een kom. Klop in een ander kommetje de eieren los. Meng in een kom met een mixer de suiker en boter tot een egaal mengsel. Voeg de helft van de cacao-bloem aan het botermengsel toe, vervolgens eventueel de helft van de whisky en daarna het restant van de bloem en de melk.
  2. Vet 4 puddingvormpjes in en bestrooi ze met een laagje suiker. Verdeel het beslag over de 4 vormpjes en dek strak af met aluminiumfolie. Zet ze in een pan met een laagje water dat reikt tot het midden van de vormpjes. Breng het water aan de kook, draai daarna meteen de warmtebron laag en laat de puddinkjes ongeveer 40 minuten garen.
  3. Maak ondertussen de saus. Smelt de chocolade au bain-marie, voeg room, stroop en eventueel de andere helft van de whisky toe en roer tot een gladde saus.
  4. Stort als ze gaar zijn de puddinkjes op de borden en giet er saus overheen. Serveer met een bol ijs en wat frambozen en/of bramen én uiteraard een glas Macallan.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  42.99
[105,0000 - 0] 0361488000