Ciabatta met gegrilde kip
(0)

Ciabatta met gegrilde kip

Een heerlijk en gemakkelijk voorgerecht, dat perfect voor af gaat aan een gerecht met vis!

Ingrediënten

  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 12 el olijfolie
  • 1 kg kipfilet
  • 2 bakjes à 20 gr platte peterselie
  • 2 bakjes à 15 gr koriander
  • 2 bakjes munt à 15 gr, alleen de blaadjes
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr kappertjes
  • 2 ciabatta om af te bakken

Bereiding

Meng de komijn met het paprikapoeder, de oregano, 4 el olie en 2 tl zout.

Wrijf de kip in met het mengsel.

Verhit de grillpan en gril de kip in ca 15 minuten gaar. Laat het dan iets afkoelen.

Doe ondertussen de rest van de olie, peterselie, koriander, munt en knoflook in de keukenmachine en pureer het geheel tot een gladde saus.

Schep de kappertjes met wat vocht uit het potje door de saus en breng het op smaak met peper en zout.

Verhit de grillpan opnieuw. Snijd de ciabatta in 8 stukken en snijd die open. Gril het brood 2 minuten met de snijkant naar beneden.

Snijd de kip in plakjes en beleg het brood ermee. Verdeel de kappertjessalsa erover.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  2.29
[614,0000 - 0] 0044466000