Citroen tiramisu
(0)

Citroen tiramisu

Ingrediënten

  • 60 gram roomkaas
  • 60 gram mascarpone
  • 1 halve citroen
  • 5 gram vanillesuiker
  • 2 eetlepels lemon curd
  • 2 eetlepels Pallini limoncello
  • 6 lange vingers
  • 15 gram cacaopoeder

Bereiding

  • Mix mascarpone met roomkaas en vanillesuiker in een kom.
  • Rasp en pers de halve citroen.
  • Meng in een ander kom het citroensap, de rasp en de Pallini ­limoncello goed door elkaar.
  • Neem twee glaasjes waar je straks het toetje in gaat serveren.
  • Verdeel de helft van het mascarpone-mengsel over deze glaasjes.
  • Week de lange vingers in het limoncello-mengsel, breek ze door midden en steek ze vervolgens in de glaasjes met ­mascarpone-mengsel.
  • Verdeel de helft van de lemon curd over de lange vingers en giet hierover het laatste deel van het mascarpone-mengsel overheen.
  • Giet hierover nog een ­beetje lemon curd overheen.
  • Voor de finishing touch, zeef een beetje cacao­poeder er overheen.
  • Laat vervolgens de ­tiramisu een uur in de koelkast opstijven.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  3.29
[82,0000 - 0] 0001013354