Voeg toe aan favorieten
Cold Surf & Turf
(0)

Cold Surf & Turf

Tartaar van kalfshaas met rivierkreeften en dragon

Ingrediënten

  • 250 g kalfshaas of kalfsoester
  • 200 g gekookte rivierkreeft
  • 1 tak verse dragon
  • 1 el uitgeperste kappertjes
  • 1 fijngehakte rode ui
  • 1 kleine tomaat in zeer kleine dobbelstenen gesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1/2 tl Dijon mosterd
  • 1 krop sla
  • donkerbruin brood
  • zout & peper

Bereiding

Het kalfsvlees met 4-5 dragonblaadjes door een keukenmachine laten hakken. Snijd het eerst met een mes in blokjes, dan 2 x 10 seconden met de machine moet voldoende zijn. Haal de helft van het vlees uit de rivierkreeften en voeg hier de ui en tomaat toe. Voeg het vervolgens bij het gehakte kalfsvlees. In een aparte kom, de mayonaise, crème fraîche, whisky, mosterd en 6 fijngehakte dragonbladjes mengen tot een mooie gladde saus. De helft van deze saus voeg je toe aan het kalfsvlees en meng je goed met een spatel. Op smaak brengen met zout en peper. Met een vorm het kalfsmengsel verdelen in 4 porties. Plaats het vormpje op een bed van sla (little of baby gem sla is ideaal), druppel wat van de overgebleven saus er omheen en decoreer het met een paar rivierkreeftstaartjes. Serveer met wat geroosterde donkerbruin brood. 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[1338,0000 - 0] 0001014973
  8.99
[1514,0000 - 0] 0001012778
9.99 7.49
[1996,0000 - 0] 0001015170
  34.99
[281,0000 - 0] 0304182000
  44.99
[157,0000 - 0] 1000001630