Voeg toe aan favorieten
Coquilles met mangochutney
(0)

Coquilles met mangochutney

De Sint-Jakobsschelp is in het christelijk geloof het attribuut van Jakobus de Meerdere. Hieraan dankt de schelp dan ook zijn naam. De schelp staat in het algemeen symbool voor pelgrims en het zichtbaar dragen van de schelp gaf bescherming tegen struikrovers, die de dragers uit een erecode met rust lieten. De Sint-Jakobsschelp is een gastronomische specialiteit en is erg gewild door het melkwitte vlees dat rijk aan ijzer is.

Ingrediënten

  • 8 Sint-Jakobsschelpen, schoongemaakt en in schelp
  • 1 el olijfolie
  • 2 bosuitjes, fijngehakt
  • 1 groene mango, in kleine blokjes
  • 1 kleine rode ui, in blokjes gesneden
  • 1 groene chilipeper, in blokjes gesneden
  • 1 kopje verse korianderblaadjes
  • schil en sap van 1 citroen
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Meng alle uien, de mango, groene peper en citroenschil in een kom en zet het apart.

Meng in een andere kom het citroensap, de extra vierge olijfolie en zout en peper naar smaak totdat het geëmulgeerd (melkachtig) is en zet ook dit mengsel aan de kant.

Verhit in een pan de 1 el olijfolie. Schroei de Sint-Jakobsschelpen 1-2 minuten aan alle kanten, tot ze een mooie gouden kleur hebben.

Haal de coquilles als ze gaar zijn uit de schelp.

Leg de schelpen op bordjes en schep in elke schelp 1 tl van het mangochutney en leg het vlees weer in de schelp.

Sprenkel de dressing over de schelpen, bestrooi het geheel met de korianderblaadjes en serveer direct.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht