Voeg toe aan favorieten

Corn Fishdogs

Corn Fishdogs
(0)

Corn Fishdogs

Ingrediënten

  • 100 gram maïsmeel
  • 100 gram bloem + extra
  • 2 eetlepels viskruiden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 4 eieren
  • 200 ml volle melk
  • ca. 100 ml bruisend water
  • 250 gram gepelde garnalen
  • 250 gram kabeljauw
  • 1 eiwit
  • 40 gram slagroom
  • 2 eetlepels mosterdsaus
  • 2 eetlepels ketchup
  • 2 Amsterdamse uitjes, fijngehakt 
  • ½ rode ui, fijngesnipperd
  • 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie

Bereiding

  1. Maal de garnalen, kabeljauw, 2 eieren, eiwit, room, 1 eetlepel viskruiden, peper en zout tot een farce. Verdeel dit in 4 porties en vorm er een dikke worst van. Leg ze minimaal 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
     
  2. Verhit de frituurolie tot 170 graden
     
  3. Meng het maïsmeel, bloem, 1 eetlepel viskruiden, bak poeder, peper en zout in een kom. Klop er 2 eieren en de melk door tot een dik en klontvrij beslag. Laat dit 5 minuten rusten, het dikt nog meer in. Klop nu zoveel bruisend water toe tot het beslag de dikte heeft van volle yoghurt.
     
  4. Dep de fishdogs droog, wentel ze door de extra bloem. Haal ze door het beslag frituur ze in ca. 6 minuten goudbruin in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier en steek er een satéprikker in.
     
  5. Leg ze op een bordje en garneer met mosterdsaus, ketchup, Amsterdamse uitje en rode ui. Bestrooi met peterselie.

lekker om te serveren bij dit gerecht

8.99 6.99
[152,0000 - 0] 0071749000
  47.99
[213,0000 - 0] 0126411000