Voeg toe aan favorieten
Courgette-taartje met mozzarella en oude kaas
(0)

Courgette-taartje met mozzarella en oude kaas

Ingrediënten

  • 6 sjalotten, in ringetjes
  • 2 el olijfolie, en meer om te besprenkelen
  • 125 g buffelmozzarella, in kleine blokjes
  • 50 g fijngeraspte oude kaas
  • 6 plakjes hartige taartdeeg (diepvries)
  • 1 kleine courgette
  • plukje gemengde sla
  • paar plakjes fijngesneden venkel

Bereiding

Bak de sjalotten in 2 el olie 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en (weinig) zout. Laat afkoelen en meng met de mozzarella en oude kaas. Verwarm de oven op 180 °C.

Steek of snijd rondjes van circa 12 cm uit het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel het sjalotmengsel over de plakjes.

Snijd de courgette in de lengte doormidden en de helften in plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de sjalotten. Besprenkel met wat olijfolie en bak de taartjes in ongeveer 25 minuten knapperig en goudbruin.

Serveer de taartjes lauwwarm met wat sla en zeer dun gesneden venkel.

Je kunt de taartjes ook eerder bakken. Warm ze een klein beetje op vlak voor het serveren.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  6.99
[3476,0000 - 0] 0073342000
  29.99
[167,0000 - 0] 0396133000