Voeg toe aan favorieten
Cranberrychutney met Jameson
(0)

Cranberrychutney met Jameson

Ingrediënten

  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • ½ tl kruidnagelpoeder
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 200 g verse cranberry’s
  • 4 el maple syrup
  • 4 el Jameson whiskey

Bereiding

1. Verhit de olie in een steelpan en bak de sjalot op laag vuur 10 minuten. Voeg de tijm, kruidnagel en kaneel toe en bak nog 1 minuut. Voeg de cranberry’s toe en 100 ml water en laat de cranberry’s op laag vuur met het deksel op de pan in ca. 15 minuten gaar worden. Roer af en toe.

2. Neem het deksel van de pan. Als de cranberry’s veel vocht hebben losgelaten, kook je het een paar minuten op hoog vuur in tot een dikkere substantie. Breng op smaak met maple syrup, Jameson en wat peper en zout. Als je van zoet houdt, voeg je meer siroop toe.

lekker om te serveren bij dit gerecht

  24.49
[1279,0000 - 0] 0864951000