Voeg toe aan favorieten
Cupcakes met witte chocolade en frambozen
(0)

Cupcakes met witte chocolade en frambozen

Cupcake is een Engels woord voor een klein gebakje, meestal gebakken in een klein papieren of aluminium bakje. Het eerste recept is te vinden in het kookboek van Eliza Leslie uit 1828. In die tijd werd op deftige Engelse theekransjes een gebakje in de vorm van een theekopje gepresenteerd. Deze eerste cupcakes werden vaak gebakken in een kopje of een ramekin, wat een verklaring van hun naam kan zijn.

Ingrediënten

Voor 12 stuks

  • 100 gr witte chocolade
  • 125 gr frambozen
  • 300 gr zelfrijzend bakmeel
  • ½ tl bakpoeder
  • 175 gr lichte basterdsuiker
  • 175 ml Blue Band vloeibaar met roombotersmaak
  • 3 eieren
  • 5 el halfvolle melk
  • 75 gr frambozenjam
  • poedersuiker
  • 12 muffinvormpjes

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak de chocolade in stukjes, maak de frambozen schoon en zet de vormpjes op een bakplaat. Pas op wanneer je papieren vormpjes gebruikt, maak dan gebruik van een muffinbakvorm!

Zeef het bakmeel met het bakpoeder boven een kom.

Voeg de suiker, boter, eieren en de melk toe en roer alles met een garde goed door elkaar.

Voeg vervolgens de jam toe en roer deze door het beslag.

Spatel de chocoladestukjes en frambozen door het beslag. Houd wat chocolade en frambozen apart voor de garnering.

Vul de vormpjes met het beslag en verdeel het restje chocolade en de frambozen erover.

Bak de cupcakes in ca 20 minuten lichtbruin en gaar.

Laat ze daarna afkoelen en bestuif ze met poedersuiker.

 

lekker om te serveren bij dit gerecht

  5.99
[554,0000 - 0] 0001021341
  9.49
[37,0000 - 0] 0072478000